Handelshøjskolen Udtalelse

Intenst arbejde med erhvervsledere omkring det at udvikle sig som leder er ikke nogen let opgave. De er alle forskellige – vi er alle forskellige – og dog bliver du nødt til at møde dem, der hvor de møder sig selv: som introverte, ekstroverte, selvsikre, usikre eller hyperaktive… og udfordre dem til at kigge sig selv i spejlet og se, hvad de opdager. Pernille er eminent til det: At møde mennesker, der hvor de er, og at få det bedste frem i dem uden at glemme deres potentiale for at udvikle nye sider af sig selv, til fordel for deres virksomhed.

Pernille blev involveret i EMBA programmet ved SIMI – Scandinavian International Management School – i 2005. SIMI Teamet havde sat sig selv det mål at udfordre erhvervs ledere sådan at de kunne dokumentere deres personlige udvikling ved eksamensbordet samtidigt med at de kunne dokumentere denne udviklings afsmittende effekt for virksomheden. Dette er ikke nogen let balance mellem personlig udvikling og akademiske kriterier kombineret med ægte udvikling for organisationen. Pernille mestrer denne balance.

Efter SIMI fusionerede med CBS i 2009, blev Pernille involverede i at opbygge en EMBA i Nairobi, Kenya, som CBS-SIMI Executive tilbød i et Joint Venture med først Inoorero University og senere Mt Kenya University. Her kan man tale om kulturel diversitet! Men Pernille opbyggede en ramme for læring og personlig udvikling, som alle deltagerne kunne finde vej i, i forhold til at tage ansvar for deres egen læringsrejse. Samtidigt med at Pernille udviklede de ledere, der deltog i EMBA, opbyggede hun og Ian Ratcliffe et “train-the-trainer” program for de lokale professorer og facilitatorer lokalt tilknyttet EMBA´en. Programmet inkluderede personlig feedback, instruktion, rolle-modellering og supervision af facilitator gruppen, der skulle køre programmet på sigt. Facilitator teamet udtrykte, at  train-the-trainer programmet udviklede dem og gav dem konkrete redskaber til at køre ledelses delen af EMBA´en, og at Pernille og Ian fik dem til at udvikle sig som facilitatorer.

Vi udvikler os alle, og vi ønsker alle at udvikle os, når vi er i de rigtige hænder. Pernille har de hænder.

Niels Arnfred, Dean at SIMI, senere EMBA program konsulent Mt. Kenya University